​​​​​​L E V E R A N S


Säkra transporter
En viktig del av försäljning och kundhantering är våra transporter; vi vill ha trygga, snabba och säkra transporter. Forserum Safety Glass AB har ett transportavtal med Höglands Logistik AB, HL (extern länk). Transportbolaget har kunskap av att köra ömtåligt gods och chaufförerna har erfarenhet av att hantera glasgods. Så ser du en lastbil med vår logotyp på sidan kan du räkna med att det finns ett och annat glas i lasten!

Höglands Logistik är vårt förstahandsval, men vi använder även andra transportföretag efter våra kunders önskemål.

Packning och emballage
Glaset förpackas väl och säkras på en pall vid transport. Vi använder oss av papper, kartong, lucite eller korktassar mellan glasen när vi packar, träram som ytterskydd och plastband runt glas och pall.

Returfrakt stålpall
Forserum Safety Glass AB har egna stålpallar, i flera storlekar, som används vid transport av glas. För att retur-frakten med pallar ska fungera har vi ett retursystem, som innebär att kunden har ett uppdrag att returnera pallarna. För att returfrakten skall fungera krävs det att pallarna är tomma och lätt åtkomliga för en chaufför med stor lastbil. Kunden debiteras vid leverans och vid retur av pallen återbetalas summan.
Denna hantering gäller endast kunder som använder sig av FSG´s fraktavtal och frakter inom Sverige i annat fall debiteras fraktkostnad om FSG ombeds administrera returfrakt.

Så här fungerar det:
Kunden kontaktar Forserum Safety Glass AB via e-post: retur@fsglass.se och uppger följande:

Adressen där stålpall ska hämtas
Antalet stålpall och dess ID-nummer (4-siffrig streckkod)
Typ av stålpall, L-pall, A-pall eller stor A-pall
Telefonnummer till aviseringsperson
Stålpallen hämtas sedan inom 5 arbetsdagar efter bokning för leverans till FSG AB. Kunden har 60 dagar på sig att returnera pallarna för att få dem krediterade.